Indigo Mae -

De eerste samples

News

Nadat ik een fijne weverij voor de stoffen gevonden had en een goed beeld had van de mogelijkheden besloot ik om zelf het design van de stof te ontwerpen. Niet aan de slag met bestaande stoffen en patronen maar een eigen design en zelf uitgekozen kleuren die uniek zijn en precies passen bij Indigo Mae.

Met hele lijst aan tips en technische mogelijkheden kwam ik terug in Nederland om te starten met het design. Ik had zoveel ideeën dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Hoe kun je alle inspiratie omvormen tot een collectie die bij elkaar past? Welke kleuren gebruik ik? Het zelf bedenken van het ontwerp, de patronen en de kleuren is super tof om te doen en kost heeeeel veel tijd heb ik ontdekt. Er zijn heel wat nachten geweest dat ik droomde van patronen, kleuren en designs om met een chaos in mijn hoofd wakker te worden.

Ik besloot om te starten met een paar designs om eens te kijken hoe deze uit de weving zouden komen en wat ik van de kleuren zou vinden. Daarnaast liet ik alvast 1 tas maken, spannend!! Mijn geduld werd behoorlijk op de proef gesteld en een aantal maanden kreeg ik de eerste samples…

Heel leerzaam zo’n eerste levering met samples 😊 De tas was te groot en de hengsels te breed dus die hebben we meteen aangepast. Een aantal designs zagen er precies zo uit als ik voor ogen had en een aantal kwamen totaal niet uit de verf. Ook het afstemmen van de kleuren op afstand bleek een uitdaging, off white was te geel en de kleur aqua die ik wilde was getransformeerd tot gras groen.

Mijn eerstvolgende aankoop werd een textiel kleurenwaaier die me hielp om de designs voor de 2e sampling ronde te maken. Zo staan alle neuzen kleurtechnisch gezien voortaan dezelfde richting op. Vol verwachting keek ik uit naar de 2e levering samples die zou bestaan uit meer stoffen designs en een tas met aangepaste afmetingen…

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Handwoven with love

  Indigo Mae -

  Handwoven with love

 • Duurzaam, vegan, & biologisch

  Indigo Mae -

  Duurzaam, vegan, & biologisch

 • It gets real!

  Indigo Mae -

  It gets real!

 • Het begint erop te lijken...

  Indigo Mae -

  Het begint erop te lijken...

 • De eerste samples

  Indigo Mae -

  De eerste samples

 • De start van Indigo Mae

  Indigo Mae -

  De start van Indigo Mae