Indigo Mae -

De start van Indigo Mae

News

Indigo Mae is ontstaan toen ik op reis was en prachtige handgeweven stoffen tegen kwam. Waanzinnig wat mensen met hun handen kunnen maken! Meteen wist ik wat het moest worden; een mooie grote shopper met rits. Lekker ruim en stevig zodat er veel in kan en je ‘m overal voor kunt gebruiken. Boodschappen doen, sporten, nachtje weg, yoga handbagage, XL strandtas, you name it!

Omdat ik een winkel heb gehad wist ik meteen dat het een grote shopper met rits moest worden. Met inkopen kwam ik bijna nooit een fijne tas tegen. Te klein, geen extra vak, een joekel van een rieten strandtas die je niet in je koffer kunt stoppen, uitgesproken zomerse shoppers die niet geschikt zijn voor andere gelegenheden, schurende hengsels op je schouders en heel belangrijk…. Meestal zat er geen rits in.

Na het zien van de prachtige stoffen ben ik gaan schetsen. Geïnspireerd door een berg kleurrijke staaltjes met stoffen ging ik aan de slag. De XL shopper moest lekker stevig worden, een groot vak hebben voor je portemonnee, telefoon en sleutels en afsluitbaar zijn met een rits. Daarnaast wilde ik stevige hengsels die op je schouders blijven hangen en prettig dragen wanneer je de tas met blote armen draagt.

Het design werd een combinatie van geweven stof van biologisch katoen & vegan leer zodat de tas er rijk en stylish uit ziet. Een stuk minder belastend voor het milieu en nog belangrijker, cruelty free. Stylish en duurzaam zijn een prima match. Met Indigo Mae willen we een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Shoppers en strandtassen met een eerlijk verhaal.

Ik vond een weverij waar op een eerlijke manier met mensen omgegaan wordt.  Een fijne werkplek, fatsoenlijke werkdagen en een eerlijk loon. De juiste plek om de eerste samples van de grote shoppers met rits van Indigo Mae te laten ontwikkelen!

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Handwoven with love

  Indigo Mae -

  Handwoven with love

 • Duurzaam, vegan, & biologisch

  Indigo Mae -

  Duurzaam, vegan, & biologisch

 • It gets real!

  Indigo Mae -

  It gets real!

 • Het begint erop te lijken...

  Indigo Mae -

  Het begint erop te lijken...

 • De eerste samples

  Indigo Mae -

  De eerste samples

 • De start van Indigo Mae

  Indigo Mae -

  De start van Indigo Mae