Indigo Mae -

Duurzaam, vegan, & biologisch

News

Om heel eerlijk te zijn is er een tijd geweest dat ik totaal niet bezig was met duurzaamheid, vegan of biologisch. Totaal niet met opzet, ik had eigenlijk geen idee hoe je heel makkelijk een klein verschil kunt maken. Met shoppen ging alles lekker mee in een plastic tasje en over de impact die het verbouwen van katoen en het verwerken van leer heeft op onze aard had ik géén idee.

Met de jaren is er meer bewustzijn gekomen. De beelden van een ingestort naaiatelier in Bangladesh, het met eigen ogen zien van de bergen plastic die in de prachtige natuur in Azië terecht komt en de verhalen over de enorm vervuilende mode industrie hebben ervoor gezorgd dat ik eens naar mijn eigen gedrag ging kijken. Hoeveel kleding koop ik eigenlijk? Hoeveel plastic tasjes gaan er in een maand mee naar huis? Wat zou ik anders kunnen doen om de aarde minder te belasten?

Toen ik besloot om mijn gedroomde alles in 1 tas te laten produceren wilde ik het zo duurzaam mogelijk te doen. Sowieso is de tas perfect voor alle gelegenheden én is het super easy om plastic tasjes links te laten liggen. Verder is de tas gemaakt in eerlijke omstandigheden van biologisch katoen en vegan leer. Kortom, een stylish tas met een eerlijk verhaal 😊

Biologisch katoen
De tas is geweven met biologisch katoen, ik ben me rot geschrokken hoe vervuilend het kweken van katoen is. Het gewas wordt bespoten met chemische bestrijdingsmiddelen, deze vervuilen het grondwater en de lucht en hebben daarmee enorme impact op de lokale bevolking. Daarnaast werken katoenboeren vaak onbeschermd waardoor het gif in de huid trekt en ze op termijn ernstig ziek worden.

Het fijne aan biologisch katoen is dat er insecten worden ingezet om ervoor te zorgen dat het gewas niet opgegeten wordt. Daarnaast wordt het met de hand geplukt want bij het machinaal plukken gebruikt men chemische middelen om het gewas te ontbladeren.

Vegan leer
Om de tas cruelty free te maken gebruikt Indigo Mae vegan leer. Niet te geloven wat ze tegenwoordig kunnen maken! Het fijne van vegan leer is dat vette producten zoals handcreme of zonnebrand niet kunnen intrekken, ideaal!

Ik ben er absoluut niet op uit om je de les te lezen maar hoe fijn is het dat je een stylish tas koopt én dat het een bewuste keuze is?

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Handwoven with love

  Indigo Mae -

  Handwoven with love

 • Duurzaam, vegan, & biologisch

  Indigo Mae -

  Duurzaam, vegan, & biologisch

 • It gets real!

  Indigo Mae -

  It gets real!

 • Het begint erop te lijken...

  Indigo Mae -

  Het begint erop te lijken...

 • De eerste samples

  Indigo Mae -

  De eerste samples

 • De start van Indigo Mae

  Indigo Mae -

  De start van Indigo Mae