Indigo Mae -

Handwoven with love

News

Toen ik voor het eerst de prachtige gekleurde stoffen zag wist ik nog niet wat er allemaal bij komt kijken om deze stoffen te weven. Uiteindelijk vond ik een fijne weverij en de man die mijn aanspreekpunt was legde me geduldig uit hoe het allemaal in zijn werk gaat. Wat komt er veel bij kijken!

Er waren nog best wel wat kantlijnen, sommige wevingen waren niet stevig genoeg voor tassen en ook moest ik rekening houden met het aantal kleuren in 1 design. Regelmatig werd ik wakker met een super leuk idee en legde meneer mij geduldig uit dat ik toch nog even terug naar de tekentafel moest. Soms werd ik ’s nachts wakker met een idee waarvan ik dacht dat het toch mogelijk moest zijn om mijn design uit te voeren en belde ik weer enthousiast mijn contactpersoon om te bespreken of mijn idee uitvoerbaar was. Uiteindelijk kwamen we een heel eind :)

Het proces van handweven is een lang proces. Respect voor de wevers! De tassen van Indigo Mae hebben zo’n 1,5 dag nodig om geweven te worden. Het is heel precies werk want de wevers moeten gefocust blijven om het patroon goed te weven. Ik heb me nooit gerealiseerd wat er bij komt kijken. Zo is er bijvoorbeeld geen eindeloos lang draad en worden de draden tijdens het weven aan elkaar geknoopt op een manier die je niet ziet in de stof. Krijg dat maar eens voor elkaar!

Toen ik mijn eerste samples ontving zag ik soms stukjes waarbij je de basis draden door de stof heen ziet. Vooral bij de zwarte modellen kon je het goed zien omdat er  vanwege het design een contrasterende draad gebruikt word.   Ik vroeg de leverancier of dit niet te voorkomen was. “It’s handweaving Martine, this is what it is” was zijn nuchtere antwoord.

Voor de zekerheid hebben ze er bij het leveren van de 2e ronde samples een aantal panels bij gedaan die met de machine geweven zijn (zie onderstaand). Bij het zien van deze lappen stof wist ik niet hoe snel ik de knoop moest doorhakken om voor handweving te gaan. De tassen krijgen door de handweving een uniek karakter, geen enkele tas is hetzelfde en that’s the beauty of it.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Handwoven with love

  Indigo Mae -

  Handwoven with love

 • Duurzaam, vegan, & biologisch

  Indigo Mae -

  Duurzaam, vegan, & biologisch

 • It gets real!

  Indigo Mae -

  It gets real!

 • Het begint erop te lijken...

  Indigo Mae -

  Het begint erop te lijken...

 • De eerste samples

  Indigo Mae -

  De eerste samples

 • De start van Indigo Mae

  Indigo Mae -

  De start van Indigo Mae