Indigo Mae -

Het begint erop te lijken...

News

Enkele maanden na het geven van de feedback op de eerste samples stond ik behoorlijk exited de doos met de 2e samples open te maken… Heel spannend, hoe zou het deze keer uitgepakt zijn?! Zijn de afmetingen goed, is de rits in orde, hoe zijn de kleuren van de stoffen? De afmeting van de tas, de breedte van de hengsels en de binnenkant waren helemaal top 😊

Super fijn want qua design en het in elkaar zetten van de shoppers was er nog ruimte voor verbetering. Op afstand communiceren hoe de perfecte grote XL shopper eruit ziet blijkt een uitdaging. Ik kom erachter dat wat voor mij logisch lijkt voor de mensen die de tassen maken niet vanzelfsprekend is.

Even balen maar weer wat geleerd, alles moet tot in detail aangegeven worden. Om je een idee te geven… het design van de strandtassen Rosa en Angie bleek na weving te hoog en daarom kreeg ik het sample met een naad midden op de tas. Na een uitgebreid document met veel foto’s, afmetingen en pijlen kon ik weer in de wachtkamer gaan zitten.

Ik ben met alles wat ik doe gewend om een strakke planning te maken en eigenlijk pakt dat altijd goed uit. Tijdens het sample project heb ik me echt moeten overgeven aan een andere manier van werken. Als het vandaag niet gelukt is dan doen we het morgen. Of overmorgen. De mensen die voor Indigo Mae de stoffen weven en de tassen maken hebben geen stress en leven veel meer met de dag. Hier kunnen we in het westen nog wat van leren…

De weving voor deel 3 van de samples wordt gestart en de puntjes worden op de i gezet. Ik hak de knoop door qua kleur vegan leer die gebruikt wordt voor de lichtere tassen en ik ontwerp het logo voor Indigo Mae. De buitenkant van de tas krijgt een Indigo Mae logo van vegan leer. Na eindeloos printen en knippen beslis ik de afmetingen en de plek waar het logo moet komen.

De samples gebruik ik voor boodschappen, sporten, nachtjes weg (want net mijn nieuwe liefde ontmoet) als strandtas en ik deel ze uit aan vriendinnen. Ik vraag ze proefkonijn te zijn voor Indigo Mae en vooral kritisch te zijn! Heel eerlijk… ik vind deze fase behoorlijk spannend. Wat begon als een spontane ingeving toen ik op reis was wordt nu wel heel concreet. Hoe zijn de reacties van de gebruikers? Is de tas stevig genoeg? Moeten er nog dingen gewijzigd worden?

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

 • Handwoven with love

  Indigo Mae -

  Handwoven with love

 • Duurzaam, vegan, & biologisch

  Indigo Mae -

  Duurzaam, vegan, & biologisch

 • It gets real!

  Indigo Mae -

  It gets real!

 • Het begint erop te lijken...

  Indigo Mae -

  Het begint erop te lijken...

 • De eerste samples

  Indigo Mae -

  De eerste samples

 • De start van Indigo Mae

  Indigo Mae -

  De start van Indigo Mae