Over INDIGO MAE

Indigo Mae ontstond toen ik op reis was en de meest geweldige handgeweven  stoffen tegen kwam. Ik keek mijn ogen uit en wist meteen wat het moest worden: een mooie grote shopper met rits. Groot en stevig zodat er lekker veel in kan en je 'm overal mee naartoe kunt nemen; boodschappen doen, een nachtje weg, sporten, vakantie of het strand. Praktisch, stylish en ook duurzaam. 

Stylish en duurzaam gaan heel goed samen. Met de jaren ben ik bewuster geworden en met Indigo Mae willen we een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Shoppers met een eerlijk verhaal.

Ik vond een weverij waar op een eerlijke manier met mensen omgegaan wordt.  Een fijne werkplek, fatsoenlijke werkdagen en een eerlijk loon. Alle designs zijn door Indigo Mae ontworpen en worden met de hand geweven door artisans. We werken met duurzame materialen zoals biologisch katoen en vegan leer (PU). Een stuk minder belastend voor het milieu en nog belangrijker, cruelty free. For the good of all. 

De waarden van Indigo Mae op een rij;

FAIR
Onze tassen worden met de hand gemaakt in eerlijke omstandigheden. Belangrijk want het weven van een Indigo Mae tas duurt gemiddeld 1,5 dag. Al onze artisans krijgen een eerlijk inkomen, zijn verzekerd, werken niet meer dan 8 uur per dag en hebben een fijne werkplek. Iedere Indigo Mae tas is uniek, door de handweving is er geen 1 hetzelfde. 

DUURZAAM
Duurzaamheid is belangrijk voor Indigo Mae. We inspireren je graag om bewuste keuzes te maken. Onze shoppers kun je voor veel gelegenheden gebruiken en zorgen ervoor dat je niet meer om een tasje hoeft te vragen :)

BIOLOGISCH KATOEN
Om onze footprint zo laag mogelijk te houden zijn de onze tassen geweven met biologisch katoen. Met de hand geplukt en zonder gebruik van heftige pesticides. Veel beter voor de boeren die gezond blijven zonder blootstelling aan heftige gifstoffen én onze planeet. 

VEGAN
De hengsels van onze tassen zijn gemaakt van niet van echt leer te onderscheiden PU. Geen dierenleed én een stuk minder belastend voor onze planeet dan leer. For the good of all ♡